Utbildning: Mindfulness

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Att slippa onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt eller det som kanske kommer att hända.

Omforma din hjärna med forskningsbaserat träningsprogram

Med hjälp ett träningsprogram baserat på senaste årens hjärnforskning, får du övningar och verktyg för att öka din förmåga att vara närvarande i ögonblicket och styra ditt fokus i vardagen.

Genom en ökad medvetenhet uppstår ett antal positiva effekter. Större fokus, ökad produktivitet, bättre kontakt med sin intuition, stärkt integritet och ökad kreativitet – bara för att nämna några.

Du lär dig att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. I träningen lär du dig att möta verkligheten som den är och klarare se vilka valmöjligheter du har.

Mindfulness används i ledarskap, personalutveckling, hälso- och sjukvård och skola. Amerikanska bolagen Salesforce, Google och Goldman Sachs med flera har fått mycket positiva resultat av att utbilda medarbetarna i mindfulness. Nu har även flera svenska bolag hakat på trenden, PWC och Carnegiebolagen m fl.

Programmet inkluderar bl a:
  • Stresstest före och efter programmet.
  • Mindfulnesstest före och efter programmet.
  • 6 träffar x 2 tim under 8-veckor
  • Mindfulness-app
  • Träningsdagbok

Vill du ha en PT i Mindfulness?

Träningsprogrammet Här och Nu som används i kursen är forskningsbaserat och är ett av Sveriges mest använda vid mindfulnessträning. Programmet innehåller 8 steg (veckor) och du tränar 1 g/dag i ca 20 min.

Mindfulness är inget Quickfix, det kräver tålmodig övning. Det kan vara lättare att komma igång om man tränar tillsammans med andra i grupp. Du kan också välja att gå programmet individuellt och ha en personlig tränare, som kan anpassa upplägg och tider efter just dina behov och önskemål. Kontakta oss, så gör vi ett upplägg som passar dig eller din grupp!


I kursen har vi haft representanter från Göteborgs Universitet, Borås Kommun, Collector Bank, Uptive m fl. Efter bara åtta veckors träning upplevde deltagarna…

Mycket bra. Har fått en större närvaro och förmåga att ha lugn trots stress i tillvaron.

Jag sover bättre nu.

Otroligt bra. Jag känner att jag fått lite konkreta redskap för att hantera vissa situationer och känslor.

Jag har  hittat ett inre lugn, är mer sansad och eftertänksam.

Jag har fått verktyg att slappna av och släppa saker.

Ja, tack jag vill veta mer!

Kursledare: Niclas Wahlström
Niclas ingår i Nätverket av instruktörer hos Mindfulnesscenter AB. Han är utbildad av Dr Ola Schenström, som är läkare och en av Sveriges ledande experter på mindfulness.
Niclas är entreprenör och driver Zatsang, ett digitalt innovationslabb. Han har bl a varit med och grundat Skandinaviens största resesajt Reseguiden.se. När Niclas inte jobbar flyger han privatplan och springer marathon. Som utbildare är han särskilt uppskattad för sitt lugn och sin ödmjukhet.

Kursinformation:
Längd:    6 träffar á 2 tim
Kan erbjudas i grupp eller individuellt.
Anmälan och frågor:
Välkommen med intresseanmälan eller frågor till info@neways.se eller på telefon 0708-145470.
Enneagrammet, forts.
Inspirationsworkshop Coachande möten
Meny